luni, 10 mai 2010

V for Vendetta(2005)


Regia: James McTiegue
Cu: Natalie Portman, Hugo Weaving


Bazat pe romanul grafic al lui Alan Moore, scriitor notoriu pentru încăpăţânarea lui de a nu lăsa pe nimeni să-i adapteze lucrarările, V for Vendetta reuşeşte să transmită, chiar dacă nu pe deplin, demenţa unei lumi fasciste, concepute aşa doar de dragul protecţiei noastre. Filmul nu se dă în lături de la nicio temă uşoară. Totalitarismul generat de libertate excesivă, rasismul, homosexualitatea, toate acestea sunt frustrări ale unei societăţi, adunate sub o singură mască, cea a lui V.

Filmul spune povestea lui V, un revoluţionar mascat în Guy Fawkes, un om care a încercat să detroneze guvernul cu 400 de ani în urmă. Acesta reuşeşte să instaureze anarhie într-o Mare Britanie condusă tiranic. V se îndrăgosteşte de Evey, o tânără care îl ajută să îşi îndeplinească scopurile de distrugere, chiar dacă nu tot timpul voluntar.

Interpretarea lui Hugo Weaving e spectaculoasă prin simplul fapt că are o voce extrem de penetrantă, aristocratică şi suferindă în acelaşi timp. Un personaj pe cât de sălbatic şi dement, pe atât de inteligent şi manierat. Un idealist constructiv cu metode disctructive. V for Vendetta e un film pe care trebuie să-l vedeţi


Asculta mai multe audio Muzica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu