sâmbătă, 1 mai 2010

Forrest Gump(1994)

Regia: Robert Zemeckis
Cu: Tom Hanks, Gary Sinise

Film de exceptie este putin spus in acest caz. Este o capodopera a cinematografiei din ultimii 30 de ani, o opera de arta atat prin povestea in sine, dar si prin interpretarile magistrale ale actorilor implicati in aceasta productie extraordinara. Am ajuns deja la a treia vizionare a dramei/comediei din 1994 si de fiecare data am ramas impresionat de viata acestui om aparent simplu, o personalitate care nu a cunoscut niciodata faima care i se cuvine. Forrest Gump este un om ce a trecut prin viata cu o vointa de fier, dar si cu o aparenta naivitate, atribut ce-l caracterizeaza cat se poate de bine. Regizorul acestei capodopere este cunoscutul Robert Zemeckis, cel responsabil si pentru seria Back to the Future (cu Michael J. Fox si Christopher Lloyd in rolurile principale); Contact (1997), o alta productie sci-fi de succes; Cast Away (2000), cu un Tom Hanks nominalizat la categoria “Cel mai bun actor in rol principal”, sau productia mai recenta Beowulf, din 2007.
Filmul este alcatuit din mai multe parti, fiecare prezentand cum Forrest Gump a fost mai mult sau mai putin o parte importanta din istoria Americii. Productia incepe cu imaginea lui Forrest, care sta pe o banca intr-o statie de autobuz din Savannah, Georgia. Gump incepe sa-i povesteasa femeii care sta alaturi de banca povestea vietii sale. Pe parcursul intregii naratiuni “ascultatorii” se schimba.

Recomand acest film tuturor cinefililor. Este o poveste de viata, o lectie pentru fiecare om. Forrest Gump este arta pura, dovada fiind cele 6 premii Oscar castigate la categoriile: “Cel mai bun actor principal”, “Cel mai bun regizor”, “Cele mai bune efecte speciale”, Cea mai buna editare”, “Cea mai buna imagine” si “Cel mai bun scenariu”. Acestor premii li se adauga inca 7 nominalizari la Oscar

articol preluat de pe www.cineblog.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu